Chef-Dufait kookt bij jou thuis voor kleine tot middelgrote groepen.
We koken steeds met verse ingrediënten en seizoensprodukten, de hieronder in verschillende menu’s verwerkt zijn. Een menu omvat hapjes, een voorgerechtje, een hoofdgerecht en een dessert. Deze gangen zijn qua inhoud mooi op elkaar afgestemd en voorzien van aangepaste wijnen.
Laat ons ook weten welk tempo je tussen de verschillende gangen wilt. Wens je de aperotijd langer te maken en je gasten de mogelijkheid geven om op verschillende tijdstippen toe te komen? Dan passen we het menu aan door meer hapjes te voorzien en het voorgerechtje weg te laten.
We houden ook rekening met specifieke voedselvoorkeuren, intoleranties en de leeftijd en samenstelling van je groep gasten. Aarzel niet om dit alles tijdens de menubespreking aan te kaarten.
Reis rond de wereld in 7 gerechtjes
Proef je graag van eten uit andere landen en culturen? Dan is deze formule zeker iets voor jou. In de vorm van een walking diner zorgt Thomas voor zeven kleine hapjes en gerechtjes die je meenemen op een reis rond de wereld. De voornaamste smaken uit de wereldkeuken komen aan bod. Gerechten worden bereid volgens de traditionele receptuur van het land in kwestie. Dit om het land en haar gerecht alle eer aan te doen. Maar ze zijn wel zo gekozen dat ze voor iedereen toegankelijk zijn.
De keuze van de gerechtjes varieert volgens het seizoen, de inspiratie van de chef en de voorkeur van de gastvrouw of gastheer (maatwerk). Maar het spreekt voor zich dat de Belgische, Franse, Thaïse, Japanse en Indiase keuken zeker niet mogen ontbreken.
Libanees
toastjes met hummus
Japans
stukje vis, advocadocrème, gemarineerd zeewier (wakame), sesam
Indisch
kippenboutjes tandoori, naanbrood, yoghourtdip, mango
Belgisch
roereitje met handgepelde Zeebrugse garnalen, dille
Thaïs
soepje Tom Kha Kai
(=licht pikant soepje met limoen en kokos)
Chinees
wokgerecht met reepjes varkensvlees, noedels, hoisinsaus
Frans
crème brûlée met garnituren
Prijzen inclusief BTW 49,90 euro per persoon voor groepen vanaf 20 personen en 59,90 euro per persoon voor kleinere groepen.
Deze formule bestaat uit 4 verfijnde hapjes, een stukje vis en vlees van de BBQ met huisbereide sauzen en bijgerechten. Met als slot een waanzinnig lekker zomers dessertje.
De chef opteert voor zalm. Een lekker vis met weinig graten die uitermate goed tot zijn recht komt wanneer hij wordt gegrild. Voor vlees is er keuze uit filet mignon, gevuld varkenshaasje (pesto, mozzarella, zongedroogde tomaten) of lamsbout. De vis en het vlees kunnen apart geserveerd worden waarbij de vis fungeert als voorgerecht. Of ze kunnen samen geserveerd worden zodat uw gasten kunnen kiezen.
Met de bijgerechten en sauzen maakt Chef-Dufait het verschil. Deze zijn huisbereid en worden vers gekookt met kwaliteitsvolle ingrediënten. Daarom zijn ze net iets verfijnder dan de klassieke sauzen en salades zoals gekend bij de slager. Dus geen mayonaise uit een emmer met een pompje maar huisbereide cocktailsaus, pesto, romesco, ...
De bijgerechten zijn stuk voor stuk toppertjes vol smaak. Een streling voor mond, oog en neus. Of wat dacht u van een aspergesalade met kerstomaatjes, een originele Griekse tzatziki, zoetzuur gemarineerde worteltjes met kardemom, een Marokkaanse couscoussalade, … Of had u misschien liever een Zuid-Amerikaanse quinoasalade?
Hapjes
huisbereide toastjes met dip van hummus
3 vrij te kiezen uit:
gefrituurde scampi, kadayif, dipsaus
glaasje crème van zongedroogde tomaten, mozzarella, basilicum
roereitje, handgepelde Zeebrugse garnalen, dille
kippenboutjes tandoori, yoghurtdip, mango
mosseltjes van de BBQ
crème brûlée van foie gras
verrassend aperitiefsoepje van wortel met steranijs
Thais aperitiefsoepje Tom Kha Kai (licht pikant, limoen, kokosmelk)
BBQ
(vis en vlees)
gegrilde zalm
keuze uit filet mignon, lamsbout, hoevekip
assortiment koude en warme sauzen en bijgerechten (overeen te komen)
Desserts
crème brûlée van verse vanillestokjes met garnituren
bavarois van aardbei, citrusvruchten, basilicum, victoriabeslag
Richtprijzen inclusief BTW onder voorbehoud van stijging voedselprijzen 49,90 euro per persoon voor groepen vanaf 20 personen en 59,90 euro per persoon voor kleinere groepen.
huisbereide chips van wintergroenten
3 vrij te kiezen uit:
gefrituurde scampi, kadayif, dipsaus
roerei met handgepelde Zeebrugse garnalen, dille
crème brûlée van foie gras
toastjes met rollade van gerookte zalm, zure room, groene kruiden
kippenboutjes tandoori, yoghurtdip, mango
toast champignon deluxe
gekarameliseerde appeltjes, witte pens, foie gras
Thaïs aperitiefsoepje Tom Kha Kai
verrassend aperitiefsoepje van de chef (wortel, steranijs)
***
licht gerookte makreel, aardpeer of rode biet of bloemkool, Rodenbach Grand Cru
carpaccio van eend, mango, hazelnoot
varkenswangetje (slow cooked) met Oosterse laksaus , knolselder, pesto
***
gevulde kwartel of parelhoenfilet of hertenkalf, truffelroomsaus, structuren van wortel, pommes Anna
gevulde kwartel of parelhoenfilet of hertenkalf, risotto, butternutpompoen, espuma geitenkaas, wintergarnituren
licht gerookte makreel of vis van de dag, aardpeer of rode biet of bloemkool, Rodenbach Grand Cru, pommes duchesses
***
sabayon, cake van basilicum, meringue
crème brûlée, garnituren
chocolademousse, sinaasappel, victoriabeslag, oranjebloesem
Prijzen inclusief BTW 69,00 euro per persoon voor de volledige menu en 58,00 euro per persoon voor de menu zonder voorgerecht. Voor zeer kleine groepen (minder dan 10 personen) wordt een forfait aangerekend van 75,00 euro.